• Nederlands
  • Engels
  • Duits

Buigen en Lassen

Ons bedrijf is gespecialiseerd in buigen en lassen van materialen. De buig- en profielbewerkingen zijn in blank staal, roestvaststaal en aluminium. Het productieproces is deels geautomatiseerd of gemechaniseerd. Produceren gaat door middel van CNC buigmachine en/of lasbewerking. Al dan niet gerobotiseerd.

Klik hier voor het overzicht van de buigblokken die Steggink Metaal in bezit heeft.

Buigen

De Dynobend combi-buigwalsmachine CB60 is de ideale machine voor combinatie buigen (kleine radii) en walsen (grote radii). Dit geeft duidelijk meer mogelijkheden voor verschillende diameters tot maximaal rd. 63,5x4 mm).

 

 

Lassen

De te lassen materialen zijn blank staal, roestvaststaal en aluminium. Lassen gebeurt gerobotiseerd, geautomatiseerd en handmatig met behulp van lasmanipulatoren. De verschillende lasprocessen zijn: puls TIG, orbitaal TIG, puls MIG, projectie lassen en het CMT lassen. De lasprocessen CMT/TIG zijn met de robotinstallatie met twee wisselstations. Het lasproces op de lasbank is toepasbaar op alle lasprocessen. Uiteraard lassen wij ook handmatig, waarbij het vakmanschap van de lasser tot uiting komt.