• Nederlands
  • Engels
  • Duits

Stage - Jesse

Ervaringen

 

Naam   

Jesse Schulten

Leeftijd

20

Studie

Technische Bedrijfskunde

Locatie

Saxion Enschede

Korte omschrijving stageopdracht

-          Orthros (duofiets) invoeren in het voorraadsysteem.

-          Transportbok produceren: Ik heb op Solid Works de buislasertekeningen mogen maken en vervolgens het productieproces mogen leiden.

-          Magazijn optimaliseren: Na een onderzoek over de afname van producten ben ik begonnen met een standaard indeling te maken voor het magazijn. Ook heb ik verschillende ideeën voor extra opslagmogelijkheden mogen toepassen.

-          Tilly on tour! Met de Tilly Light mocht ik mee op pad richting de fietsvierdaagse ’s. Hier hebben we onze stand opgebouwd en ons product aangeboden voor alle fanatieke fietsers. 

Hoe vind je de werksfeer binnen het bedrijf?

Top, leuke groep personeel die je altijd willen helpen wanneer je vast loopt. Ook de bedrijfsuitjes zijn niet mis!

Wat zijn de belangrijkste dingen die je hebt geleerd? Bijvoorbeeld: Productietechnieken, sociaal communicatieve vaardigheden, beheersen van bedrijfsprocessen etc.

Omdat ik voormalig al werkende was bij Steggink Metaal, waren voor mij de meeste productietechnieken al bekend terein. Toch heb ik in de loop van mijn stage weer nieuwe technieken leren kennen!

Wat waren je verwachtingen van Steggink Metaal BV en zijn deze verwachtingen uitgekomen?

Theorie en praktijk combineren. Op school  leerde ik alleen de theorieën, maar ik wist niet hoe deze in praktijk uit zullen pakken. Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe groot het verschil tussen theorie en praktijk kan zijn. Een zeer wijze les!

Vind je dat het bedrijf Steggink Metaal BV goed aansluit bij je opleiding? Zo nee, wat is de reden hiervoor?

Mijn opleiding heet dan wel Technische Bedrijfskunde, maar ik was nog niet veel techniek tegengekomen. Door bij Steggink Metaal mijn stage uit te mogen voeren heb ik veel meer ervaringen opgedaan met de techniek.

Opmerkingen

Ik heb een geweldig half jaar gehad bij Steggink Metaal en zou zekers aanraden hier je stage te gaan doen!